Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап

35 СОУ „Добри Войников” е едно от 88-те училища от страната успели да се класират за участие в модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап“ от национална програма „УЧИЛИЩЕТО – ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ“ – 2011 г.

По този модул се финансират  проекти на училища, насочени към осигуряване на условия за целодневна организация на образователно-възпитателния процес за учениците от начален етап. Максималната стойност на проекта е до 10 000 лв. Средствата може да бъдат използвани за:

1. ОБЗАВЕЖДАНЕ – ДО 3500 ЛВ. – маси, столове, шкафове, дивани, постелки за под и др.

2. ОСИГУРЯВАНЕ НА КОНСУМАТИВИ И МАТЕРИАЛИ – ДО 2000 ЛВ. – водни бои, блок/скицник за рисуване, цветни моливи, пастели, гланцови блокчета, цветни хартии, ножици, лепило, пластелин, CD с произведения за деца – песни, приказки, стихотворения и др.

3. ОСИГУРЯВАНЕ НА КНИГИ – от 1000 до 2000 лв. – с приказки и стихотворения – образци на българското и световно литературно творчество за деца

4. ОСИГУРЯВАНЕ НА ИГРИ – образователни, възпитателни и забавни игри – групови и индивидуални

Средствата по модула не може да бъдат разходвани за възнаграждения, за храна, за строително-ремонтни дейности, както и за закупуване на дълготрайни материални активи извън посочените в  „Обзавеждане”, също за аудио-визуална техника, компютри, мултимедии, фотоапарати, кинокамери и др. подобни.

Училището със средства от бюджета ще извърши ремонт на стаята определена за дейностите в целодневното обучение и след получаване на парите по програмата ще закупи обзавеждането, консумативите и материалите.