Представителна изява на Евроклуб по програма УСПЕХ

„На 6. декември участници от „Евроклуб” по програма Успех в 35. СОУ проведоха дискусия на тема „Дискриминация и толерантност“ в часа на класа в 4. клас.

Срещата беше изключително приятна, информираща и интересна за децата.Малчуганите още от началото вземаха активно участие и се изказваха свободно. Разбиранията им за дискриминация, приятелство и толерантност бяха близки до истинската дефиниция на тези понятия. Четвъртокласниците даваха много примери от житейския си опит, въпреки годините си. Те се държаха възпитано и търпеливо, когато някой се изказваше. Успяхме да им покажем чрез нашата група, как да бъдем толерантни спрямо различията помежду си, за да направим живота си по-лек и спокоен, с възможности за различни контакти.
Според мен, останаха доволни от нашето посещение, както и аз. Четвъртокласниците нямаха търпение пак да ги посетим с нова тема, която да обсъдим. “

Елизабет Виденова, 10 Б клас

 

 

 

„Ученици от 10.б, 10.в  и 9.в клас на 35. СОУ – Александра, Милица, Елизабет, Малина, Тея, Полина, Веси, Бетина и Мария взехме на 6. декември 2012 г. участие в дискусия на тема Дискриминация.
Гостувахме на ученици от 4. клас в нашето училище. Бяха много активни и видимо заинтересовани от темата. Всички вземаха участие, като се откроиха и три най-активни деца. Четвъртокласниците слушаха внимателно и се оказа, че имат известен опит, доста ранен за техните години, в областта на дискриминацията. Повечето от тях бяха ставали свидетели на такова отношение, но впоследствие се установи, че макар и да знаят, че това не е правилно и да даваха всевъзможни примери как трябва човек да се държи, самите те бяха част от една група, която изолираше момче от класа им, само защото бил по-различен. В края на семинара успяхме да изгладим недоразуменията, които се бяха получили вследствие на разговора и всички обещаха, че няма да се държат различно с хора, които са по-различни от тях, било то на външен вид, в материално състояние или начин на мислене.“

 

Александра 10 В клас

 

 

 

 

„На 17 декември,  ние участниците в „Евроклуб”по програма Успех при 35 СОУ, посетихме 106. ОУ „Григорий Цамблак”. Там, заедно с четвъртокласници, проведохме дискусия на тема дискриминация. Децата бяха заинтригувани и вземаха голямо участие. Изказваха личните си впечатления.

Моето лично мнение е, че срещата премина много добре и беше полезна за тях. Изпратиха ни с желание за още една подобна дискусия.”

Милица Стефанова, 10 Б клас