Активно бащинство

През учебната 2013-2014 година 35. СОУ „Добри Войников” участва в проект „Активно бащинство” в партньорство с Асоциация „Родители”, Фондация ПИК, 26 СОУ „Йордан Йовков“, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ „Георги Сава Раковски“. Една от основните цели на проекта бе да подкрепи и стимулира позитивното участие на бащите в отглеждането на децата чрез дейности и инициативи в училище.

 

През изминалата учебна година бяха реализриани различни дейности с участието на деца и бащи сред, които тематични часове с гост-водещи бащи, дискусионни срещи за майки и бащи, излети с родители и деца, и др.

 

От 11. до 18. май бе проведена седмица на бащата. Тя стартира с инициативата „Тате, почети ми!” на моста на НДК, в която се включиха много деца и бащи от училищата партньори.

35. СОУ отбеляза седмицата на бащата с активното участие на почти всички класове от начален етап. Учениците и техните родители проявиха много вдъхновение, творчество и забавление. По идея да учениците бяха направени плакати, рисунки, картички и значки от децата за техните бащи. Писаха се съчинения и ученици посвещаваха стихотворения.

Ивона Ангелова 3В_Стихотворение за бащата

 

Сърдечно благодарим на всички родители и деца, които подкрепиха проекта!