СЪЗДАЙ ТАЛАНТ, ОТКРИЙ ЗВЕЗДА

Лекоатлетически звезди на София – 2014
На 25.09.2014г. на спортната база на НСА “Васил Левски” Столична община проведе “Лекоатлетически звезди на София – 2014” – първенство по лека атлетика на Столичните училища за ученици от 1. до 11. клас, под мотото: “СЪЗДАЙ ТАЛАНТ, ОТКРИЙ ЗВЕЗДА”
И тази година учениците на 35.СОУ “Добри Войников” участваха в това престижно състезание и постигнаха отлични резултати.
При момчетата 7 – 8 клас златният медал на 100 метра гладко бягане завоюва Веселин Живков – 7б клас. Той имаше реални шансове за златен медал и в дисциплината скок дължина, но това съвпадаше по време с финала му на 100 метра гладко бягане и той не можа да участва.
Неговият брат Мартин Живков също от 7б клас, завоюва първо място и златен медал на 400 метра гладко бягане и четвърто място в дисциплината 100 метра гладко бягане.
Много добре се представиха момичетата 7 – 8 клас. Ива Пенчева от 8б клас взе бронзов медал на скок височина и се класира пета на скок дължина. Малката ни многобойка Ивета Генчева от 7б клас се окичи с бронзов медал на скок дължина, класира се четвърта на скок височина и 400м гладко бягане и пета на 100м.
Учениците от 9 – 11 клас също се представиха много добре. В отбора на девойките бяха включени: София Михайлова – 9в клас, Катрин Генова – 11а клас, Росица Владимирова – 11в клас и Лора Апостолова – 10д клас. При юношите участие взеха – Тодор Миков от 11д клас, Владимир Ячев от 10в клас, Александър Воронов от 9д клас, Димитър Йотов от 9д клас и Кръстан Милошев от 10в клас.
Много емоции и тази година донесе дисциплината 100 метра гладко бягане при юношите – 9 -11 клас. Отново на старт застанаха много бързи за своята възраст спринтъори. И в тази жестока конкуренция нашите отлични състезатели Владимир Ячев от 10в клас и Тодор Миков от 11д клас се класираха съответно на първо и второ място и показахме, че сме най-бързите.
Така завърши още едно успешно състезание за отбора по лека атлетика на 35.СОУ “Добри Войников” с ръководител г-жа Мила Ацева. Емоции, усмивки, снимки и така до следващото състезание.

Благодарим ви момичета и момчета за чудесното представяне.
Поздравление за отличното представяне целият ни отбор получи от ръководството на 35.СОУ “Добри Войников”.

Кореспондент на 35.СОУ “Добри Войников”, гр. София
30.09.2014г.