Дружеството за ООН в България

На 12. и 13. декември 2015 г.  Ученици от 35. СОУ „Добри Войников” за пореден път имаха възможност да участват в интересно и полезно за тях мероприятие на Дружеството за ООН в България.

Теодора, Анита, Даниела, Ния и Николета от 11.г клас представиха позициите на Чили и Ангола в  Модел ООН, Пътна карта за мира в Сирия.

Анита Тодорова сподели, че всички делегати са стигнали до една обща резолюция относно пътната карта на мира за Сирия. Гласували са за нея, защото защитава правата на човека и осъжда тероризма, експлоатацията и трафика на жени и деца. Обединили са се около идеята да се предприемат действия за хуманитарни помощи за бежанците и да се прекратят търговските и дипломатически отношения с терористичните организации.

Организацията на това мероприятие е осъществена от младежката секция на Дружеството за ООН в България и е била на високо ниво. Анита споделя:

– „Имахме почивки, обяд, игри, които ни разведряваха малко от преговорите. Лично на мен страшно много ми хареса, имаше комуникация между нас делегатите и председателите на отделните  дебати. Те ни помагаха много относно това как се провеждат подобни конференции в действителност и също така ни запознаваха със самата дейност на ООН.”

На 15. декември същите ученици участваха в юбилейното тържество по повод създаването на ООН.