„Да, на спорта!”, „Не, на насилието!”

Здравейте! Стартира проектът, който спечели финансовата подкрепа на Столична община по Първа стратегическа цел – „Програма Ваканция”.

Името на проекта е И през ваканцията „Да, на спорта!”. „Не, на насилието!”. Времето за реализиране на проекта е 14.05.2017г. до 30.06.2017г. Преките участници в проекта са 20 ученици от 1, 2, 3 и 4 клас на 35.СУ „Добри Войников”. От 01.06.2017 г.до 14.06.2017 г. по 4 часа на ден ще се реализират спортните прояви и беседи. Ще има спортни занимания с лекоатлетическа насоченост, баскетбол, обща физическа подготовка. Под формата на беседи учениците ще се запознаят с Олимпизма и честната спортменска игра. Ще изготвят табла на тема „Да на спорта, не на насилието!”.  В Актовата зала на училището на учениците ще бъде представен филм с баскетболна тематика.

Спортните дейности ще се провеждат в нашето училище – във физкултурния салон, училищния двор и актовата зала под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт в 35.СУ „Добри Войников” – Валентина Стоянова и Мила Ацева.

Чрез горепосочените дейности очакваме да изградим трайни навици за спортуване, да уплътним свободното време през ваканцията с полезни и здравословни занимания, да осигурим равен достъп на до спортни дейности на момичетата и момчетата, да се формират качества като : екипност, толерантност, отговорност, да се докоснат до Олимпийската идея.

Така предлагания проект е в съответствие с Програмата за изпълнение на Стратегията на Столична Община за развитие на физическото възпитание и спорта, здравословен начин на живот и извънкласни дейности.