Журналисти влизат в училище

На 15.05.2017 г. в 35.СУ учениците от 9. клас, участващи в Kлуба по журналистика, проведоха своето първо интервю с журналистите Димитър Димитров и Благой Цицелков, които дадоха ценни насоки и съвети за бъдещето развитие на нашите млади публицисти.

В продължение на почти 2 часа течеше пълноценна дискусия, касаеща различни теми в обсега на професията. Присъстващите се запознаха с плюсовете и минусите на занаята и с най-хубавите моменти от кариерите на господата. Засегнаха се сериозни теми като насилието в училище, желанието на българина да емигрира и свободата на словото в медийното пространство. След този пълноценен разровор, чрез който учениците получиха наставления за работата и за първите си стъпки в нея, след интересните въпроси и отговори и заразителната емоция, с която всеки един се изразяваше, е сигурно едно – любовта към журналистиката се зароди поне малко във всяко едно ученическо сърце!

Излизайки от стаята, всички се питаха дали това не е пътят, по който да поемат и не е ли това мечтата, която си стува да преследват и за която си струва да жертват време и емоции. Това ще разберем след години, а дотогава трепетно ще чакаме следващите изяви на младите журналисти в нашето училище.

Симона Балджиева, 9.г клас

Част1

Част2