„Да, на спорта!”, „Не, на насилието!”

Приключи проект И през ваканцията „Да, на спорта!”. „Не, на насилието!” изпълнен от ученици от 1, 2, 3 и 4 клас на 35.СУ „Добри Войников” и преподавателите по физическо възпитание и спорт – Мила Ацева и Валентина Стоянова. Проектът е финансиран от Столична община и е в съответствие с Програмата за изпълнение на Стратегията на Столична Община за развитие на физическото възпитание и спорта, здравословен начин на живот и извънкласни дейности.

В десетте дни на активни спортни занимания, със закупените от проекта екипи и спортни пособия учениците се запознаха с хвърляне на фризби, хвърляне на малка плътна топка в цел, баскетбол, народна топка, играта „Три подавания”, щафетни игри, прескачане на препятствия. Освен това гледаха филм с баскетболна тематика – „Космически забивки”. Иновативен елемент в проекта беше запознаването на учениците с Олимпизма и Олимпипйската идея. Чрез нея те се докоснаха до общочовешките ценности. По време на проекта, учениците изготвиха табла на тема: „Да на спорта, не на насилието!” Имаше осигурена храна, плод и минерална вода.

Смело можем да кажем, че посредством придобитите знания и умения, учениците ще могат успешно и активно да се включат в последващи занимания със спорт, а също така и да предадат този опит на своите съученици и приятели. Също така, участниците в проекта ще могат да използват новите си умения и за самоподготовка в оставащите ваканционни дни.

Благодарим на Столична община за финансовото осигуряване на проекта и възможнастта учениците да уплътнят свободното си време с полезни и здравословни занимания и да се създадат условия, за това училището да стане по-привлекателно за тях.