Блестящо представяне на Ле Страпонтен на фестивала в Москва

От 6 до 11 декември 2018 г. се проведе ХХIV Международен театрален фестивал на младите франкофони „Маски” в град Москва, Русия. Тази година гостуваха около 350 участници от 6 страни. Освен страната домакин бяха поканени за участие ученически трупи от Италия, Сърбия, България, Чехия и Франция.
Театралната франкофонска трупа на 35. СЕУ „Добри Войников” „Ле Страпонтен” бе поканена за първа година да участва във фестивала, този път с две свои постановки „20 минути с ангела” по едноименната пиеса на Александър Вампилов”, с която се представихме на ХХV Международен франкофонски ученически фестивал в Стара Загора през април 2018 г. и „Задача с едно неизвестно“ по пиесата на Людмила Разумовская „Скъпа Елена Сергеевна“ с която спечелихме Златна маска на XXIV Международен франкофонски ученически фестивал в Стара Загора през април 2017г. Трупата бе представена от 10 ученици от 10 д, 11 г, 11 д и 12 г класове. През четири от фестивалните дни бяха представени 24 спектакъла – 14 от Русия и 10 от гостуващите трупи. В програмата бяха включени ежедневни сутрешни ателиета за учениците, дискусии, семинари и конкурс за млади фотографи в който ученичката Виктория Петкова от 10 д клас взе второ място.
След работната програма следобедите и вечерите бяха заети с представяне на пиесите, участващи във фестивала. Нашите ученици участваха в различни ателиета, като накрая представиха на сцена наученото в тях. Всички ученици се справиха много добре.
И двата спектакъла на трупата ни бяха посрещнати с много възторг и бурни аплодисменти. Освен сертификатите и дипломите за отличното ни представяне получихме и множество подаръци от участниците, избрали да наградят нашите представления.
Успешното ни представяне би било невъзможно без изключителната подкрепа от страна на родителите на участниците в трупата и възпитаничките на 35. СЕУ „ Добри Войников“ Виолета Стайкова и Биляна Сидова направили дарения и спонсорството от Компания Проксиад България. Те поеха транспортните разходи и тези по превозването на декорите.
За пореден път нашите ученици допринесоха за издигането на имиджа на 35. СЕУ „Добри Войников”.
Ръководител на трупата : Петя Кондузова