Проект „Четящи лисичета”

Какво всъщност е „четящо лисиче”?,

този въпрос ще си зададат много запалени читетели, когато чуят този термин. С този въпрос е най-добре да се обърнат към Биляна, Мария и Андреа или просто да посетят учениците от 10а клас, които познават много добре тази дейност.

Проектът „Четящи лисичета” , една инициатива на Централата за образование в чужбина на Германия, подкрепена от Немското посолство и разбира се от ангажирани учители и мотивирани ученици, се провежда с голямо желание и успех вече повече от 5 години в училищата с Немска езикова диплома.

Да прочетеш 4 книги на немски език, без някой да ти помага с непознатите думи! Да дискутираш на високо ниво за фабула, отношения между героите, езиково-литературни специфики и всичко това учтиво, но самоуверено и то пред много хора и строго жури! Какво предизвикателство!

Андреа, Мария и Биляна от 10а клас се справиха по чудесен начин: първо на училищния финал и след това националния кръг в Пловдив.

Нашето „четящо лисиче” Биляна показа, че със собствено мнение, добра обща култура и знания по немски език може да се дискутира и „фабулира”дори и в стресови ситуации.

Нашите поздравления, Биляна!