Обръщение от Съвета на настоятелите към 35. СЕУ „Добри Войников“

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Съгласно разпоредбата на чл. 306 ал. 1 от Закона за предучилищното и училищно образование /ЗПУО/ училищното настоятелство е независимо доброволно сдружение за подпомагане дейността на образователната институция.

Съобразно чл. 309 ал. 1 от ЗПУО за постигане на целите си настоятелството съдейства за:

  • осигуряване на допълнителни финансови и материални средства за училището и
  • контролира целесъобразното им разходване.

Ето защо и в изпълнение на законовите разпоредби, Устава на настоятелството и решенията на Общото събрание УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО КЪМ 35 СЕУ ДОБРИ ВОЙНИКОВ открива дарителска кампания през настоящата 2019 – 2020 учебна година за събиране на средства, с които да:

  • подпомогнем подобряването на материално-техническата база на училището,
  • съдействаме при организиране и повишаване стандарта на ученическото хранене и при решаването на други социално-битови проблеми на учениците от училището, включително и свързани с тоалетните;
  • съдействаме за реализирането на програми по проблемите на учениците, за заниманията по интереси, организирания отдих, туризъм и спорт с учениците;
  • организираме и подпомагаме обучения на родителите по въпросите на възпитанието и развитието на децата от 35 СЕУ „Добри Войников“;

Призоваваме всички родители и приятели на училището да дадат своя принос за осъществяване целите на училищното настоятелство, като внесат сума, според възможностите си. Уточняваме, че никой от членовете на Съвета на настоятелите не получава възнаграждение за своите усилия, поради което всички събрани средства се разходват изключително за подпомагане дейността на училището в полза на учениците в него.

Сочим следната банкова сметка, по която можете да внасяте своите дарения:

BG03 BPBI 7940 1067 2371 01, титуляр на сметката: сдружение „УН към 35 СЕУ „Добри Войников“.

Дарения може да предоставите и срещу разписка директно на Председателя на УС на Настоятелството или чрез представителя на вашия клас в Настоятелството.

За всяко дарение се изготвя договор, въз основа на който ще можете да ползвате данъчни облекчения.

Напомняме ви, че съгласно чл. 22 ал. 1 т. 1 б. „л“ от Закона за данъците върху доходите на физическите лица сумата от годишните данъчни основи се намалява с направените през годината дарения до 5 на сто, когато дарението е в полза на юридическо лице с нестопанска цел със статут в обществена полза, какъвто е този на Училищното настоятелство към 35 СЕУ „Добри Войников“.

С уважение,

Съвет на настоятелите