ОТКРИВАНЕ НА ОЛИМПИЙСКАТА УЧЕБНА ГОДИНА

На 02.10.2019 г. в цялата страна, всички училища, които ще работят по теми, свързани с Олимпийското образование и възпитание в училище, откриха новата Олимпийска учебна година.

         35.СЕУ „Добри Войников” и Олимпийският клуб към училището също се включиха в това събитие. Олимпийска учебна година беше открита в 12.30 ч. в двора на училището.

         За да засвидетелстват съпричастността си както към Олимпизма и Олимпийското движение, така и към Олимпийския клуб на 35.СЕУ „Добри Войников”, с нас бяха: госпожа Анна Калчева – директор на 35.СЕУ „Добри Войников”, госпожа Величка Петрова – зам. директор, Диляна Гюрова – председател на училищното настоятелство, както и Йоана Илиева, ученичка от 12.г клас, състезателка по фехтовка, една от участничките в Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес.

          По време на откриването госпожа Анна Калчева връчи Почетния медал, с който през 2014 г. г-н Белчо Горанов – генерален секретар на Българския Олимпийски комитет, награди нашия клуб за активна дейност, свързана с разпространението на олимпийските ценности сред младежта. Беше взето решение този медал да бъде преходен и да се връчва на ученик от 11 клас, постигнал високи резултати в спорта, образованието и културата, който в 12 клас има доброволческа кауза, свързана с Олимпийското възпитание на принципа „Връстници обучават връстници”. Тази година Виктория от 12д клас е носител на този почетен медал.  

         Накрая всички участници изиграха едно хубаво Българско хоро. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
This entry was posted in Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.