ОТКРИВАНЕ НА ОЛИМПИЙСКАТА УЧЕБНА ГОДИНА

На 02.10.2019 г. в цялата страна, всички училища, които ще работят по теми, свързани с Олимпийското образование и възпитание в училище, откриха новата Олимпийска учебна година.

         35.СЕУ „Добри Войников” и Олимпийският клуб към училището също се включиха в това събитие. Олимпийска учебна година беше открита в 12.30 ч. в двора на училището.

         За да засвидетелстват съпричастността си както към Олимпизма и Олимпийското движение, така и към Олимпийския клуб на 35.СЕУ „Добри Войников”, с нас бяха: госпожа Анна Калчева – директор на 35.СЕУ „Добри Войников”, госпожа Величка Петрова – зам. директор, Диляна Гюрова – председател на училищното настоятелство, както и Йоана Илиева, ученичка от 12.г клас, състезателка по фехтовка, една от участничките в Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес.

          По време на откриването госпожа Анна Калчева връчи Почетния медал, с който през 2014 г. г-н Белчо Горанов – генерален секретар на Българския Олимпийски комитет, награди нашия клуб за активна дейност, свързана с разпространението на олимпийските ценности сред младежта. Беше взето решение този медал да бъде преходен и да се връчва на ученик от 11 клас, постигнал високи резултати в спорта, образованието и културата, който в 12 клас има доброволческа кауза, свързана с Олимпийското възпитание на принципа „Връстници обучават връстници”. Тази година Виктория от 12д клас е носител на този почетен медал.  

         Накрая всички участници изиграха едно хубаво Българско хоро. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA