Европейска нощ на учените

На 27.09.2019 г. на територията на Национална Спортна Академия „Васил Левски” се проведе научен форум по проект „Европейска нощ на учените”, по програма Хоризонт 2020, дейности Мария – Склодовска Кюри.

Проектът има за цел да привлече общественото внимание върху науката и спорта и да представи полезни и значими за учители, ученици и родители научни експерименти, както и да обогати техните знания в областта на технологичните иновации в спорта.

Във връзка с това бяха обявени и два конкурса: „Нарисувай науката ….. в спорта” и „Създай игра”.

Учениците на 35. СЕУ „Добри Войников” участваха и в двата конкурса, представиха се отлично и спечелиха много награди. Сред отличилите се със своите рисунки са: Александър Дюлгеров 7а клас, Албена Шишманова 7б клас, Йоана Димитрова 7б клас. Благодарности на учителя им по изобразително изкуство Ирена Георгиева и на учителите им по ФВС г – жа Надежда Оцетова и г – жа Поли Василева.

Група ученици под ръководството на г – жа Мила Ацева създадоха и две игри: „Кой сега е шампион?” и „Играй, пей, танцувай” и също получиха сертификат и много награди, с които се обогати материалната спортна база на нашето училище.