„35-то не е носталгична история, а вълнуващо настояще с прекрасни Ученици“

Иво Драганов в сътрудничество с Михаела Тодорова от сдружение Pontes Artis, която ръководи проекта КИНО И ПАМЕТ с финансовата помощ на Столична община са действащите лица в тази история.
В кино „Влайкова“ показват, изглеждат и обсъждат забележителния документален филм на Асен Владимиров „Жертва на пешки“ с 35 ученици от 35. СЕУ „Добри Войников“ през гледната точка „Документалните филми като неофициалната история на България“. Тези ученици са от клуба по история организиран от техния страхотен учител по история Ивайло Душков.
Филмът е за избиването на полския елит в Катин през април-май 1940 г. Г-н Драганов споделя:“
Личността лишена от избор…Това разисквахме с тези прекрасни млади хора. Никой не си отвори смартфона, не помръдна по време на прожекцията, не си говореха помежду си, не хихикаха и дори не продумаха. После задаваха въпроси….Тази прожекция и лектория ме върнаха в младостта ми, когато изнасях лектории за филми в кино „Влайкова“ и в страната…Но, тези млади хора бяха забележителни…Господ здраве и успех да им дава!!! Прекрасен ден за мен! От думите им след прожекцията, мисля , че и за тях…Благодаря на г-н Ивайло Душков за тези ученици, които учи и възпитава! Благодаря и на техните родители отгледали такива прекрасни деца и на самите тях за присъствието и участието! Благодаря на Михаела Тодорова за чудесния проект и на Асен Владимиров за наистина отличния филм!“