150 години безсмъртие!

С много и разнообразни събития учениците от 35. СЕУ „Добри Войников“ почетоха величието на Апостола на свободата Васил Левски и неговото 150-годишно безсмъртно дело.

Малките ученици от 1в клас с класен ръководител г-жа Ценка Добрева, от II в клас с класен ръководител г-жа Румяна Долапчиева, от III б клас с класен ръководител г-жа Снежана Маданска и от IV а клас с класен ръководител г-жа Донка Александрова изпълниха стихотворения и песни за подвига и саможертвата на Васил Левски. Госпожа Нели Иванова направи филмче, което беше представено на всички ученици от нашето училище в час на класа. Всички участници получиха благодарствени писма от името на ръководството на училището.

В училище беше обявен литературен конкурс за рисунка, стихотворение и есе, посветен на мечтата на Апостола – Свободата. За V – VII клас темата беше „Цената на свободата“, за учениците от VIII – X клас – „Свободата – начин на употреба“, а за XI – XII клас – „Човек се ражда свободен, а навсякъде е с окови“. Отличиха се учениците: Полина Иванова от VII в клас, Ая Свиленова от X б клас и Иван Цаков от XI д клас. Те бяха наградени от директора на училището г-жа Величка Петрова с грамоти и материални награди.

Включихме се и в отправената към ученици от цяла България покана на Национална спортна академия „Васил Левски“ да покажат почит към паметта на Апостола чрез стихотворение или рисунка на тема – „Левски в сърцето ми“. Участвахме с най-много представени рисунки, плакати, стихове и есета, където
всеки от учениците беше запечатал щрих от личността и величавото дело на Левски.

Ученичката от IX в клас Антония беше нарисувала най-хубавия портрет на Васил Левски. Силно впечатление направиха и плакатите, направени от ученици от XI и XII клас от профил „Информационни технологии“ с учител Поля Байчева. Отличиха се плакатите на: Никола Стоянов – XII в, Петя Иванова – XII в, Надя Бонева – XII г, Юлиян Найденов – XII в, Мира Петкова – XII б и на Яна Димитрова – XII б.

Представителите на училищната телевизия отразяваха събитието.

На 19.02.2023 г. група ученици от IX клас и техните учители – Таня Табакова, Людмила Годицка, Йоанна Цекова и Сунай Мазгалджиев поднесоха цветя на паметника на Васил Левски.

Апостоле, от теб се учим всички!
Апостоле, ти пример си за нас!

България за теб била е всичко.
България е всичко и за нас.