Европейски ден на спорта в училище

Уважаеми ученици, учители и родители, имаме удоволствието да Ви съобщим, че на 29 септември 2023г., в 35.СЕУ „Добри Войников“ ще се проведе мероприятие, което е част от инициативата

Европейски ден на спорта в училище“.

Европейският ден на спорта в училище в България се организира от Сдружение „BG Бъди активен“ и е част от националната кампания NowWeMOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Давайки на учениците възможността да приемат ролите на спортисти, лидери, треньори или доброволци по време на събитието, ще им помогнете да развият широк спектър от позитивни личностни качества: креативност, съпричастност, упоритост, способността да влияят на останалите.

Един от акцентите през тази година ще бъдат специалните гости на празника – професионални спортисти, треньори и известни лица, свързани със спортната дейност.

Специалната тема е Спортни събития #Безотпадъци.

За нашите ученици, в този атрактивен ден, сме подготвили няколко активности:

  1. Във всяка от двете учебни смени ще бъдат организирани „BE ACTIVE“ ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ, по време на което всички ученици ще вземат участие в организирани спортни дейности.
  2. Между двете учебни смени децата ще имат възможност да се срещнат и да дискутират с Йоана Илиева – бронзова медалистка на сабя на Световното първенство по фехтовка в Милано (Италия) и възпитаничка на 35. СЕУ „Добри Войников“.
  • Учениците от начален етап заедно с желаещи родители ще вземат участие по темата Спортни събития #Безотпадъци, под формата на организиран излет – “Да изчистим парка, за да има къде да спортуваме“, съчетано с мероприятие “Как да се движим безопасно“

Спортувайте активно, забавлявайте се и бъдете отговорни към околната среда!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

#БГБъдиактивен      #sportwithoutwaste           #ESSD2023