Ден на четенето

Учениците и учителите от 35. СЕУ „Добри Войников“ ще отбележат първия ДЕН НА ЧЕТЕНЕТО в България

Организатори на инициативата са фондация „Четене“ и сдружение „Книги и четене”, а мотото тази година е “Четенето дава възможности”.

Ние най-добре знаем какви възможности предоставят книгите и умението да четем с разбиране. Наша мисия от 1. до 12. клас е да научим децата да четат, да разбират прочетеното, да мислят и да правят изводи. Нашите ученици непрекъснато развиват въображението си, знанията и уменията си именно чрез четене. Четенето е основно умение за всеки човек, което дава милиони възможности за развитие и постигане на успехи във всички сфери на живота.

Събитието, което ще се проведе на 17 октомври 2023 г., сме нарекли  „Деца четат на деца“ и чрез него бихме искали да покажем как се развива четенето като умение през годините и как книгите, които четем, стават все по-интересни, смислени и важни.

Ученици от по-горните класове ще посетят учебни часове на по-малките и ще им прочетат откъси от учебниците по литература или от любими книги.

Освен това ученици от 2. клас ще посетят и близката 19. детска градина “Св. София”, където ще четат от читанките си на най-малките – бъдещите ученици.