Училището днес

35. СЕУ „Добри Войников“ достойно пази своите 70-годишни традиции и своевременно откликва на новите предизвикателства в българското образование. Училището ни се обновява непрекъснато не само като учебна база, но и с реализиране на творчески идеи, иновации, проекти. То носи всички черти на модерното образование, защото се е превърнало в духовна територия за разгръщане на потенциала и креативността на ученици и учители.

Високото ниво на общообразователна подготовка, на чуждоезиково обучение, на усвояване на информационните технологии, отличните резултати от външното оценяване и  държавните зрелостни изпити, стопроцентовият прием на випуски в наши  и чужди университети – това са атестатите за училището ни като авторитетно и престижно учебно заведение.

Стремежите на преподавателския колектив са насочени не само към обогатяване на научните познания на учениците, а и към изграждането им като достойни хора, с морални и граждански позиции.

Постигането на взаимните успехи на учители и ученици е в резултат на творчески труд, отговорност и висок професионализъм.