Спорт

Часовете по физическо възпитание и спорт са неразделна част от образователната програма в средното образование. Както навсякъде, така и в 35. СОУ процесът на обучение по ФВС е подчинен на общите норми и изисквания, валидни за останалите предмети, залегнали в програмата. Независимо от това  нашите преподаватели се стремят да подхождат творчески и дават възможност на учениците за участие в нетрадиционни за българското училище спортове с атрактивна организация на часовете. Под този знаменател попадат най-вече часовете в гимназиалния етап, където на първо място е фактът, че часовете на девойките и юношите се провеждат в отделни салони. Това дава възможност както на едните да се занимават с аеробика, степ, стречинг и фитнес, така и на другите да упражняват любимите си спортове! Наред с традиционните футбол, волейбол и пр., които могат да играят на открити и осветени терени, юношите имат възможност да се занимават и с боди-билдинг, тенис на маса, бънджи-тенис и др.

Няма човек, свързан с 35. училище, който да не застава с умиление пред многобройните спортни отличия, натрупани през годините. Сияещите купи и плакети свидетелстват за високите постижения, извоювани в първенства и състезания.
Години наред заемаме първите места в комплексното класиране на Турнира на швейцарските учители (футбол, волейбол, лека атлетика, баскетбол).

  • 2011 –  І място 
  • 2010 – ІІ място
  • 2009 – І място

Скъпи ученици, спортните отбори на училището ви очакват!