Дейности

Традиционни събития, организирани от Ученическия съвет на 35.СЕУ „Добри Войников”

1.По повод празника на влюбените, а именно Свети Валентин,  всяка година ученическият съвет организира раздаване на валентинки. В гимназиален курс се изнасят презентации за превенция ХИВ/СПИН.

2.Всяка последна сряда на февруари е световният ден на розовата тениска. Той е свързан с агресията в училище.В този ден учениците се обличат в розово и правят голямо сърце от хора в двора на училището. През 2019 година ученическият съвет засне видео против агресията, което набра много бързо популярност.

3. 9. май е денят на ученическото самоуправление.В този ден всеки ученик има възможността да размени ролята си с директор, учител и помощния персонал на 35.СЕУ, като изпълнява техните задължения.Като учениците, които заемат тези постове, ще преподават учебния материал, ще следят за отсъствия и ще могат да поставят оценки по споразумение с учителя, да разговарят с ученици, родители и учители, ще отговарят за дисциплината. Дава се възможност на учениците да покажат своите лидерски умения и да натрупат полезна информация за образователния процес. В този ден персоналът в училището и учениците ще могат да разчупят рутина и да постигнат по-добро взаимодействие.

4.Дни на отворените врати в 35.СЕУ – в тези дни членове на съвета изнасят презентации пред родителите на бъдещите осмокласници и пред самите тях. В тези презентации те разказват как протича учебната дейност в училището след седми клас.След това следва обиколка на училището и посещение в час в някой от класовете.След това родителите имат възможността да зададат своите въпроси.