Състезание „Четящи лисичета“ – гр. Ловеч

На 10-11.05.2022 в гр. Ловеч се проведдоха полуфиналите и финалът на състезанието „Четящи лисичета/Lesefüchse“, в което нашето училище традиционно взема участие.
В рамките на учебната година ученици от 10-те класове четат младежка немска литература, обсъждат я и разговарят по различни теми. Занятията се провеждат от г-жа Михаела Фрьомер.
Тазгодишната финалистка от училищния кръг в 35. СЕУ „Добри Войников“ е Анелия Нейчева от 10Б клас с класен ръководител г-жа Мила Ацева. В конкуренция с 11 ученици от езикови гимназии Анелия се пребори за място във финалната шестица.
На финала Анелия се представи много добре, като активно участва в дискусията, успешно защитаваше тезите си и въпреки състезателния характер на събитието проявяваше толерантност и уважение към останалите участници.
Освен позитивните емоции и удоволствието от смисления разговор участниците си тръгнаха от Ловеч и с нови приятелства, които завързаха помежду си. Гостите на финала имаха възможност да разгледат старата част на Ловеч, да посетят филмова прожекция на българския филм „Петя на моята Петя“, както и да присъстват на традиционния за Ловечката езикова гимназия музикален фест, организиран изцяло от ученици.
35. СЕУ се отличи и с още нещо на този финал. Модератор на финала беше доброволката ни Лена Вагнер, която с много интересни въпроси заинтригува участниците за един задълбочен, смислен и уважителен разговор. Двете представителки на 35. СЕУ бяха придружавани от г-жа Катя Гогова.
Интервю с Анелия и Лена очаквайте скоро по DV TV.