Опознай Родината си, за да я обикнеш

На 21, 22 и 23 май 2022 година се проведе дългоочакваната екскурзия до Предбалкана под ръководството на г-жа Мила Ацева и г-н Огнян Аспарухов с участието на ученици от 9а, 9б, 10а, 10б, 11а и 11б класове. Програмата включваше посещение на градовете Велико Търново, Трявна и Габрово. А село Боженци беше наш дом за изминалите три дни.
След ранното ни отпътуване се отправихме към първата ни дестинация, която беше именно Велико Търново. Там посетихме невероятния и единствен по рода си в България комплекс ,,Мини България“, където в мащаб 1:25 бяха изложени макети на известни и значими паметници на културата. В центъра на града разгледахме музея на восъчните фигури и се разходихме по Самоводската чаршия.

На втория ден обиколката ни включваше град Трявна, който е известен със своите многобройни занаяти, практикуващи се до ден днешен от местното население. Посетихме старото школо, което е първото светско училище в Трявна, както и музея по резбарство и зографско изкуство.
Последният ден преди отпътуването ни за София посетихме град Габрово, чиито жители са всеобщо признати със своя хумор и пестеливост. Именно поради тази причина главната ни цел там беше музеят на хумора и сатирата, където бяха изложени произведения на български и световноизвестни творци.

Ние като участници можем да ви споделим, че преживяването ни донесе много радост и позитивни емоции, а в сърцата ни ще останат хубавите спомени, красивата природа и кафето на пясък, изпито с приятели.

До нови срещи с красотите на България!