„Левски в сърцето ми“

На 17.02.2023 г. с възпоменателна церемония „150 години безсмъртие“ академичната общност на Национална спортна академия отдаде почит към своя патрон – Апостола на свободата Васил Левски.

Ученици от Олимпийското дружество на 35. СЕУ „Добри Войников“ бяха поканени да участват във Факелно шествие, което премина от параклиса в двора на НСА и достигна паметника на Васил Левски, пренасяйки огъня – символ на революционните идеи, с които Апостола е разпалвал сърцата на сподвижниците си и на вечната памет за неговия подвиг.

Нашите ученици Мартин Калчев, Силвия Славчева и Мариела Постолова заедно с малките участници от 23-та детска градина „Здраве“ и учениците от 55-то СУ „Петко Каравелов“ направиха събитието още по-емоционално с изпълнението на прекрасни стихове и песен за Апостола.

Участвахме с най-много представени рисунки, плакати, стихове и есета и в тематичната изложба, където всеки от учениците беше запечатал щрих от личността и величавото дело на Левски.

Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов благодари сърдечно на педагозите и участниците за въздействащата програма и ги награди с грамоти. Малките участници и официалните гости имаха възможността да разгледат музейната експозиция в Образователния и олимпийски център. Особено интересни за децата бяха спортните уреди и пособия, а увлекателният разказ на ръководителя на центъра проф. Лозан Митев направи преживяването незабравимо.

Поклон, Апостоле!