35. СЕУ посреща пролетта с празника „Масленица“

Учениците от 5. до 12. клас в 35. СЕУ „Добри Войников“ посрещнаха пролетта по стария славянски обичай „Масленица“ с чай от самовар, маслени палачинки и шоколадови бонбони.

На 23.02.23 г. и 24.02.23 г. учениците се почерпиха с палачинки с мед и сладко и играха традиционни руски игри в клас под звуците на весела фолклорна руска музика. Десетокласниците се състезаваха в училищен конкурс за най-креативна снимка или видео на домашна авторска палачинка.

На 24.02.23 г. преподаватели русисти от 35. СЕУ изпратиха учениците от първа смяна и посрещнаха тези от втора смяна с блиц въпроси, късмети във формата на слънце и руски бонбони и меденки. Почетни гости на училищния празник бяха Крокодилът Гена и Маша.

На 25.02.23 г. ученици от 9. В клас посетиха Руския дом в София, където се проведе карнавален празник панаир Голяма Масленица. Учениците се запознаха с фолклорните персонажи Стопанката Веснянка, Баба Яга и Хитрата лисица, облечени в руски народни носии. Деветокласниците опитаха традиционни руски палачинки (блини),
пирожки, сладкиши и чай и посетиха базар с фолклорни руски сувенири. Преди да посрещнат българските кукери, учениците се насладиха на класически балет, народни руски песни, танци и игри.