Отбелязахме първия ден на четенето в България

На 17 ноември 2023 г. 35. СЕУ “Добри Войников” се включи активно в отбелязването на първия ден на четенето в България.

Нашите ученици и учители превърнаха този ден в истински празник, който отбеляза колко е важно да четем и да използваме всички възможности, които книгите ни дават.

Цял ден в часовете по български език идваха гости – учениците от по-горните класове, които четоха своите любими произведения.

По-големите ученици демонстрираха пред по-малките как умението да четем се развива с годините и колко ценни възможности дава всеки прочетен ред – дава ни важна информация, развива въображението и критичното ни мислене, учи ни на ценности и ни дава насоки за успех в живота.

Ученици от 5. клас посетиха учебни часове на учениците от 1. и 2. клас. Освен, че им показаха колко добре четат, те им споделиха и ценни съвети за успех в училище.

Учениците от 3. и 4. клас споделиха помежду си и с второкласниците любими книги и демонстрираха умения за изразително четене, четене по роли и рецитиране.

А учениците от 2 а клас посетиха близката 19. детска градина, където четоха пред децата от 3. и 4. група интересни истории.