Връчване на немските езикови дипломи DSD II

На 09.05. 35. СЕУ връчи немските езикови дипломи DSD II на своите дванайсетокласници. За церемонията учениците бяха подготвили едно музикално изпълнение – на Георги Цветанов, който изсвири на китара прекрасното „Обущарско хоро“ от Венцислав Димитров. 

Учениците от киноклуба на 35. СЕУ Гергана Чикалова, Рая Грозданова, Лазар Гуляшки, Явор Калоянов, Божидар Петров, Антони Щерев и Ивана Гълъбова бяха заснели кратък филм, който описва трудностите им по пътя към изпита и подготовката за устната част.

От името на учениците Никола Димитров от 12б клас поднесе благодарности към своите учители, без които никой от тях нямаше да може да стигне до този момент. Отправи благодарности и към ръководството в лицето на директора г-жа Величка Петрова и заместник-директор и отговорник за DSD II г-жа Деница Ангелова за организацията и осигуряването на възможността за полагане на този изпит в 35. СЕУ.

Церемонията продължи с постановката „Фауст“ от Гьоте, с която дванайсетокласниците отбелязаха успешното полагане на изпита и удоволствието от владеенето на немски език. В ролите влязоха Фауст – Лазар Гуляшки, Гретхен – Маргарита Игнатова, Марте – Анелия Нейчева, Никола Димитров – разказвач и Мефистофел – Божидар Петров. 

В края на церемонията учениците, положили достатъчно усилия през годините и успешно издържали изпита, получиха дипломите си от своите преподаватели. Г-жа Диана Томова отправи поздрав към учениците с мисъл от Имануел Кант – „Две неща изпълват душата с винаги нови и нарастващи удивление и страхопочитание – звездното небе над мен и моралният закон вътре в мен“ и им пожела да поглеждат звездното небе над себе си и да следват своя морален компас.

Водещи на церемонията бяха Ралица Чорбаджиева от 10в клас и Максим Димитров от 9а клас.

Снимки и видео от събитието можете да видите тук: