ЮНОШИТЕ НА 35. СЕУ „ДОБРИ ВОЙНИКОВ“ С ТРЕТО МЯСТО ОТБОРНО НА РЕПУБЛИКАНСКОТО ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА

Отборът на 35. СЕУ „Добри Войников“ завоюва три златни и три сребърни медала, както и третото място в отборното класиране на републиканското първенство по лека атлетика в Сливен от 25-26 юни.
Училището ни беше представено от състава: Атанаси Стоянов – капитан, Андрей Петров, Орхан Юсеинов, Атанас Петров, Адам Домански, Борис Тарандов и Момчил Жилов. Отборът бе ръководен от учителите Мила Ацева и Павлина Василева.

Постижението на учениците ни е най-доброто класиране за нашето училище на републиканско първенство по лека атлетика от 1989 година. В националния шампионат в Сливен участваха 10 отбора от цялата страна.

Блестящо представяне направи нашият капитан – Атанаси Стоянов. Той грабна златните медали на 100 и 200 м. гладко бягане със значителна преднина пред основните си съперници. Огромен беше неговия принос и в
щафетата 4х100 м., където след като надбяга тримата състезатели преди него, финишира втори. Така щафетата ни: Борис Тарандов, Андрей Петров, Атанас Петров и Атанаси Стоянов се окичи със сребърните медали. Атанас Петров и Борис Тарандов се представиха много добре и в своите индивидуални дисциплини.

Много емоции и вълнения предизвика скокът на височина. Нашите представители бяха – Андрей Петров и Момчил Жилов. Момчил, който никога до това състезание не беше скачал висок скок, преодоля 130 см с
доста интересен стил. Андрей, който беше откритието на този шампионат, един самороден талант, ученик от баскетболния отбор на училището /както и още трима от участниците/ започна надпреварата от 140 см. С лекота преодоляваше от първи опит всички височини до 180 см включително. На 185 см. не успя и взе сребърното отличие.

Но това беше само началото.

На дисциплината „скок дължина“ нашият Андрей скачаше като лъв и с резултат 6.17 м постигна мечтата си – златен медал. Браво! И на щафетата Андрей Петров даде всичко от себе си, за да се класираме на второ място.

В нашия отбор имаше и още двама герои.

Адам Домански и Орхан Юсеинов. Адам също за първи път участва в дисциплината тласкане на гюле и се представи според възможностите си.

Горди сме с второто място и сребърния медал на Орхан. Постижението на Орхан – 12.06 м е с близо 3 метра повече от резултата му на градското първенство.

Много воля се изискваше от Адам и Момчил за бягането на 800 м. Те не се предадоха и завършиха успешно.

Приятели, може би тонът ми е приповдигнат, може би звучи доста емоционално, но това което сътвориха тези момчета, наистина е гордост за нашето училище и мисля, че ще се помни дълго.

Момчета, благодарим ви! Вашият успех, прибавен към многото други успехи на 35. СЕУ „Добри Войников“, допринася за авторитета и доброто име на нашето училище.

Благодарим на ръководството на училището и на всички колеги за съпричастността и оказаната подкрепа.

Написах, че този успех ще се помни дълго, но от името на момчетата обещаваме, че ще положим усилия още през учебната 2023/2024 година да го подобрим.

Едно, две, три – 35-тооооооо!

Мила Ацева – старши учител по ФВС