Празник на медиацията

На 22.09.2023 г. се проведе празник на медиацията в градинката на ул. „Крум Попов“ 57, София във връзка със световния ден на мира – 21 септември и Националния празник на независимостта – 22 септември.

На откриването присъстваха кмета на Район „Лозенец“, директори и заместник-директори на училища в района, столичният омбудсман, граждани и медиатори.

Бяха връчени наградите на Националната асоциация на медиаторите „ПОСЛАНИК НА МЕДИАЦИЯТА“, които се връчват на изявени личности, които не са професионални медиатори, но каузата им е близка и са посланици на тази нова култура на общуване и имат сериозен принос за развитието на медиацията в България.

Носители на приза тази година са Константин Павлов – кмет на район Лозенец , Мая Гешева- директор на Националната финансова-стопанска гимназия, Лилия Генова – зам.- директор на 35 СЕУ „Добри Войников“ и Павлина Костова – директор на Професионалната гимназия по облекло.

Поздравяваме г-жа Генова за полученото отличие и учениците от 2., 4., 6.в, 11.в и 11.г клас, както и всички останали ученици и учители, взели участие през учебната 2022-2023 г. в проекта „Бъди промяната, която искаш в света“.