Патронен празник на 35. СЕУ „Добри Войников“

Ученици от 35. СЕУ „Добри Войников“, град София, участваха в честването на 190 години от рождението на Добри Войников.

С факелно шествие, предвождано от духов оркестър „Михаил Биков“ на 10.11.2023 година шуменци и гости на града отпразнуваха 190 години от рождението на Патриарха на българския театър – Добри Войников. Шествието тръгна от сградата на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ и премина покрай къща-музей „Добри Войников“, през площад „Освобождение“ и завърши пред паметника на Добри Войников, където се състоя честването.

Във факелното шествие се включиха ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“, представители на патриотични организации, жители от град Шумен, селата Добри Войниково и Васил Друмев /от където е родът на Добри Войников/. На първа линия като гости на РИМ – Шумен се открояваха възпитаниците на столичното 35. СЕУ „Добри Войников“. Те участваха във факелното шествие, представиха танца „Четворно хоро“ и поднесоха цветя пред паметника на патрона на училището Добри Войников.

Благодарим ви момичета и момчета!

Мюжген Исуф – Уредник на къща-музей „Добри Войников“, Шумен

Празничното събитие беше отразено и с излъчване на репортаж по регионалната телевизия Шумен, както и в официалния сайт на телевизията.

Шествие с факли в памет на Добри Войников – Телевизия Шумен (tvshumen.bg)