Космически предизвикателства в 35 СЕУ

В кабинета по физика на 35 СЕУ  учениците от 12 В и 12 Г клас имаха възможността да присъстват на лекция на тема „Космически предизвикателства“, представена от г-н Виктор Данчев.

На нея учениците успяха да се запознаят с безплатната образователна платформа Спейс порт, която веднага инсталираха на телефоните си и започнаха да използват. В платформата учениците откриха учебен материал на космическа тематика – от астрофизика и инженерни науки до астробиология, предприемачество и приложение на сателитите, които живо ги развълнуваха и приковаха вниманието им.

Кацали ли сме наистина на Луната, с каква скорост се движи един космически спътник, както и как е конструиран първият изцяло създаден в България космически сателит – на тези и още много въпроси, успя да отговори лекторът и да въвлече зрелостниците в интересна дискусия.

Два учебни часа не бяха достатъчни, за да задоволят интереса на учениците, затова си обещахме да се видим отново и да поговорим за новите космически предизвикателства, поставени пред българските учени.