Заедно в спорта, заедно против насилието

ЗДРАВЕЙТЕ!
Ние сме ученици от 35. СОУ „Добри Войников” от 1в, 4г и 10а клас и участваме в проекта „Заедно в спорта, заедно против насилието” по програма „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” на Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии”
Ние сме от различен пол, различна възраст, различен социален статус, различни по възможности и характер. Това, което ни обедени и мотивира да участваме в този проект е възможността в по-различна среда да се опознаем, да изградим умения за ненасилствена комуникация и да покажем на всички в училище, че макар и различни по възраст и пол, можем заедно да спортуваме и да се забавляваме. Да спортуват заедно с нас ще са поканени някои от татковците и батковците ни, както и стажантите по физическо възпитание и спорт в училище. Учителите, които ще подпомагат дейността ни в проекта и ще осигуряват безопастността на учениците са: Татяна Вълчева, Евдокия Рачинска, Таня Николчева, Величка Петрова, Лилия Манчева и Мила Ацева – ръководител на проекта.
С предвидените в проекта дейности като:
– Разходка в парка с федербали, обръчи, въженца, топки и здравословна закуска, минерална вода и плод – на 21.11.2014г. от 12.30ч. /сборен пункт в двора на училището в 12.00ч./;
– Запознаване на всички участници в проекта с Олимпийската идея като средство против насилието – в Актовата зала на училището на 28.11.2014г. от 12.30ч.;
– Състезанието „Бързи, смели, сръчни” – в двора на 35.СОУ на 05.12.2014г. от 12.30ч.;
– Изготвяне на табло на тема „Малки и големи, деца и възрастни, момичета и момчета заедно да кажем: „Да на спорта! Не на насилието!”

искаме да се възпита в участниците в проекта, а и във всички ученици от нашето училище, уважение към половите различия, да насърчим равното участие на момичетата и момчетата, да мотивираме към приятелско общуване, толерантност и взаимопомощ, придобиване на допълнителни знания в областта на спорта и Олимпизма.

Бъдете с нас! Забавлявайте се с нас! Посредством създаване на условия за сътрудничество между ученици, учители и родители ще спомогнем за изграждане на спокойна и творческа училищна среда – без насилие и стереотипи, определени от пола.
Специална покана отправяме към всички татковци да вземат участие в нашите дейности.