Проект по програма Еразъм+

Учители от Латвия –  Ilona Grišmanauska и Antra Berga от Liepajas Centra primary school са на посещение в 35 СОУ „Д.Войников“ в седмицата от 16 до 20 ноември 2015 г. във връзка с изпълнението на проект по програма Еразъм+, ключова дейност 1 за квалификация на педагогически специалисти.  Учителите са участници в job shadowing наблюдение в практиката. В работната им програма са включени посещения на уроци от 1 до 5 клас. В нашето училище се демонстрират добри практики за използване на иновативни и интерактивни методи на обучение, а именно:

–          Приложение на българския образователен софтуер Енвижън;

–          използване на Power Point, Hot Potatoes, Kahoot, видео и аудио материали в учебния процес във втори или четвърти клас;

–          работа с програмите Paint и Comic life в уроците по ИКТ;

–          съчетание на използване на електронни учебници с класически методи в начален етап;

–          демонстрация на екипни дейности; използване на нестандартни техники по изобразително изкуство и проектни дейности;

–          използване на метода на Едуард Де Боно „Шест мислещи шапки“ в уроци по литература;

–          Използване на Photo Story, Movie Maker  и Prezi за представяне на проектни дейности по европейски проекти в училището.

Колегите от Латвия споделят своя добър опит в използването на интересни иновативни продукти в начален етап, както и положителното въздействие на европейските проекти върху цялостната работа в тяхното училище.

През месец април 2016 г. предстои посещение и на български учители в Liepajas Centra primary school.