ДЕН НА ИНИЦИАТИВИТЕ в 35 СЕУ „Добри Войников“

На 29.10.2020 г. в 35 СЕУ „Добри Войников” при спазване на заповед №629/27.10.2020 г. ще се проведе „ДЕН НА ИНИЦИАТИВИТЕ”.

Учениците, разделени по паралелки ще вземат участие в разнообразни активности.

Учениците от начален етап ще се включат в дейности, заложени по Проект „Ние участваме безопасно и отговорно в движението на пътя”, финансиран от Програма на Столична община за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение. По паралелки ще се включат в следните дейности:

  • Тематични занимания с интерактивни дейности по БДП;
  • Щафетни игри, включващи елементи от БДП;
  • Практически занимания по БДП на вътрешна площадка;
  • Практически занимания по БДП в реална среда (на кръстовище в близост до училището);
  • Конкурс за рисунка на тема „Ние сме отговорни участници в пътното движение”.

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап ще участват в инициативата „Нашият училищен спортен празник“, под наслов „Заедно в спорта, заедно в училище“. По паралелки те ще се включат в следните дейности: Наблюдение на демонстрация по Народна топка от представители на Федерацията по Народна топка България /Dodgeball Federation Bulgaria/, които ще запознаят участниците със спецификата на спорта, чрез инициативата си “PLAY WITH US”. Ще се проведат и състезателни мачове;

Лекоатлетически състезания като участие в Проект за спорт за децата в Лозенец по Програма „За развите на физическото възпитание и спорта на Столична община“; Спортни игри по станции, включващи игри – волейбол, бадминтон и баскетбол;

Дейностите за учениците от VIII клас в проектната инициатива „Покана за разговори на тема ТОЛЕРАНТНОСТ” – какво означава тя и как я практикуваме в ежедневието се отлагат.

          Учениците от VIIа, XIб и XIв клас ще финализират дейността си по Проект „Гражданско образование, чрез ученическо участие към фондация” на  „Малки стъпки”.

Ръководството на 35 СЕУ „Добри Войников“