Wir debattieren auf Deutsch und es macht Spaß!

Дебати на немски език в 35. СОУ “Добри Войников“

Удоволствие е за нас да споделим, че уверено вървим към утвърждаване на традиция чрез ежегодното участие на ученици от 11. клас в клуба „Дебати на немски език“.

Младите хора усвояват изкуството да дебатират по важни социални теми, аргументирано и задълбочено да изграждат и защитават тези, да правят заключения. И не на последно място се учат на толерантност.

Началото, през 2018, беше повече от вдъхновяващо, защото на националния финал през 2019 вече имахме участник. И не само това – Галя Такова се класира на четвърто място.

Състезанието се провежда на три нива: вътрешноучилищен, междуучилищен по райони и национален. На второто ниво нашите ученици са изправени винаги срещу силни събеседници от софийски езикови училища и през последните две години се представят достойно във финалите на муждуучилищния етап: Андреас Гал и Кремена Славкова през 2021, както и Андреа Шерифова и Василена Станойска през 2022.

През 2021 ръководителката на клуба Диана Томова беше член на журито на националния кръг през месец юни в София.

Същинското предизвикателство е, че всичко това става на немски език, а младите хора го правят с желание и успяват! За което им благодарим и се гордеем с тях!