„Европейски ден на спорта в училище“

На 29 септември 2023г., в 35. СЕУ „Добри Войников“ се проведе Европейският ден на спорта в училище. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Един от акцентите през тази година беше присъствието на специалните гости на празника – професионални спортисти, треньори и известни лица, свързани със спортната дейност.

Специалната тема е и Спортни събития #Безотпадъци.

Нашите ученици в този атрактивен ден взеха участие в няколко активности:

  1. Във всяка от двете учебни смени бяха организирани „BE ACTIVE“ ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ, по време на което всички ученици взеха участие в организирани спортни дейности – баскетбол, волейбол, дърпане на въже, щафетни игри.
  2. Между двете учебни смени децата имаха възможност да се срещнат и да дискутират с Йоана Илиевабронзова медалистка на сабя на Световното първенство по фехтовка в Милано (Италия) и възпитаничка на 35. СЕУ „Добри Войников“.
  3. Учениците от начален етап заедно с желаещи родители взеха участие по темата Спортни събития #Безотпадъци, под формата на организиран излет – “Да изчистим парка, за да има къде да спортуваме“, съчетано с мероприятие “Как да се движим безопасно“.

Европейски ден на спорта в нашето училище беше организиран от учителите по физическо възпитание и спорт. Участваха ученици от всички етапи на обучение, учителите, които им преподават, и много родители.

Нашият празник премина под мотото:

Спортувайте активно, забавлявайте се и бъдете отговорни към околната среда!