Среща на победителите в Лайпциг

,,Seitenweise” е международен проект, при който тази година учениците трябваше да изготвят креативна задача по книгата ,,Dazwischen wir“, написана от Julya Rabinowich.
Включиха се групи от цялата страна, но победители станаха ученичките от 11б клас в 35 СЕУ ,,Добри Войников“ Габриела Манчева, Ралица Спасова и Цветина Бонева, които ръководени от немския учител госпожа Радка Милорадева представиха България на международната среща на победителите в Лайпциг, Германия, където присъстваха представители на осем държави от Европа и Азия.

Момичетата споделят:

„След пристигането ни се разходихме из града и случайно попаднахме на Lichtfest 2023. Той се провежда всяка година и определено допринесе за приятната атмосфера още в началото на нашия престой. Следващата сутрин ни беше поставена задача да изготвим общ проект с останалите участници, като всяка от нас беше в различна, избрана на случаен принцип група. Показаха ни интересни техники за писане, които после приложихме в кратката история, която трябваше да напишем.

На следващият ден посетихме известната зоологическа градина в Лайпциг и научихме повече за града чрез една забавна, изследователска игра.
Беше изключително интересно да опознаем, дори и малко, културата на всяка една от присъстващите държави.

Имахме и възможността  да представим специалната ни хореография на четворно хоро, а после учихме всички присъстващи на право хоро.

Последният ден представихме историите, които бяхме съчинили и филма, с който спечелихме. Останахме приятно изненадани, като видяхме колко се трогна госпожа Рабинович, която се просълзи по време на представянето на нашия проект. Освен това имахме възможността да поговорим с нея и да и зададем въпроси, които ни вълнуват.

Wir freuen uns sehr, dass wir an diesem Projekt teilgenommen haben. Dank Seitenweise haben wir so viele verschiedene Menschen und Kulturen kennengelernt, die deutsche Sprache geübt und neue Freundschaften geknüpft.

 Габриела Манчева и Ралица Спасова от 11б клас