Среща с преводачката Сабрина Хил

В навечерието на международния празник 8. март учениците от 11. клас и 9г клас се срещнаха със Сабрина Хил – бивша ученичка на 35. СЕУ „Добри Войников“, която години работи като преводач от френски и английски език в собствена преводаческа фирма. Срещата бе по покана на ръководството на училището, училищното настоятелство и осъществена със съдействието на бившия й класен ръководител Диляна Жечева. Интерес предизвикаха темите: образователни стъпки към професионалното поприще преводач; правилата, които трябва да се спазват при устния и писмения превод; мястото на общата култура при специализирания превод и неизчерпаемите възможности за професионалното и социалното общуване на преводачите.

Впечатлението от неформалния разговор с гостенката засили интереса на учениците и насочи фокуса им към задълбочено изучаване на родния език и чуждите езици. В споделянето на спомени от ученическите години и от вече утвърденото си кариерно развитие, гостенката акцентира върху необходимостта от непрекъснато акумулиране на знания, обогатяващи общата култура на личността.

Сабрина Хил е поредният успешно реализирал се възпитаник на 35. СЕУ, чиято професионална кариера е вдъхновение за настоящите ученици . А признанието й, че подготовката в училището е мотивирала професионалния й избор, доказа за пореден път, че 35.СЕУ „Добри Войников“ подготвя амбициозни и успешни в бъдещата си реализация млади хора.